Dagligdagen

Kontakt os

Vuggestuen Kernehuset
Dr. Margrethes Vej 3
6200 Aabenraa

Tlf. 73 76 85 41
Email: emha@aabenraa.dk

Åbningstider

Mandag 06:30 – 16:30
Mandag 06:30 – 16:30
Tirsdag 06:30 – 16:30
Onsdag 06:30 – 16:30
Torsdag 06:30 – 16:30
Fredag 06:30 – 15:30

Godmorgen og velkommen

Den personlige modtagelse af barnet er meget vigtig. Der opbygges forskellige ritualer for, hvordan børn og forældre tager afsked med hinanden. Nogle vinker sammen med en af de voksne på stuen – andre vinker fra vinduet – andre vinker ikke.

Samling

Kernehuset har 3 stuer: Bamsestuen, Kyllingestuen og Ællingestuen. Kl. 8.00 samles børnene på de enkelte stuer til et lille let måltid: rugbrød, frugt og mælk.

Samlingen har det formål at dække et evt. behov for lidt mad og væske, samt at samle børnene til sang. Derudover skaber det en fornemmelse  af samhørighed og fællesskab.

Børnene kender hurtigt navnene på hinanden og de interesserer sig meget for, hvem der mangler og hvorfor.

Aktiviteter

Det er vigtigt at få en god dag med spændende og udviklende oplevelser. Vi vægter derfor udelivet højt og bruger nærmiljøet meget. F.eks. med ture til skoven, stranden og ænderne.

Når vi laver fælles aktiviteter deler vi os op i mindre grupper, nogle leger måske på legepladsen, nogle er ude at gå og nogen er indenfor.  Aktiviteterne kan være musik og bevægelse, klippe, klistre, tegne, male og vandleg. En god historie, at lege alene eller måske med den bedste ven, har også høj prioritet. Vi tager hensyn til det enkelte barn og lægger mærke til dets signaler.

Kost

Vi bestræber os på at skabe en rolig og hyggelig atmosfære omkring måltiderne. Inden maden vasker vi hænder. Børnene hjælper selv med at øse mad op. De spiser selv alt efter lyst og evne og vi respekterer deres fravalg af mad.

Vi lægger vægt på, at børnene får en sund og varieret kost.

Bleskift og pusletid

På badeværelset er der altid kun få børn ad gangen. Der er fokus på det enkelte barn med nærvær, omsorg og en snak om hvad vi gør: skifter ble, sidder på potte/wc, tager tøj af og på m.m.

Sovetid

Med få undtagelser sover alle børn til middag. Børnene sover i barnevogn, krybbe eller indenfor i sovepose.

Barnet må gerne have sut, sovedyr, dyne, pude eller lignende med, da det giver tryghed.

Eftermiddag

Efterhånden som børnene vågner af middagssøvnen, får de eftermiddagsmad: Rugbrød/groft brød med smør eller leverpostej og grøntsager. Der leges derefter ude eller inde alt efter vind og vejr og børnene begynder efterhånden at blive hentet.

Farvel og tak for i dag

Det er vigtigt at få sagt ordentligt farvel til hinanden. Vi fortæller, hvordan dagen har været for dit barn. Det er trygt for barnet, at der er en god kontakt mellem forældre og personale.

 

 

Information

Vuggestuen Kernehuset
Dr. Margrethes Vej 3
6200 Aabenraa

Tlf. 73 76 85 41
Email: emha@aabenraa.dk

En del af:

Har du spørgsmål eller lignede?

12 + 1 =